Wil je lid worden?
Geef je dan hier op

Sponsors

Wedstrijdverslag Kios'45 1 - Achilles 1

Afgelopen zaterdag speelde KIOS thuis tegen Achilles uit Almelo. De wedstrijd in Almelo werd gewonnen door Achilles. Achilles heeft nog zicht op de tweede plek wat mogelijk nog promotie op kan leveren naar de tweede klasse. KIOS daarentegen vecht nog tegen degradatie. Voor beide ploegen was een overwinning noodzakelijk.

Beide ploegen begonnen dus scherp aan de wedstrijd. Achilles was de ploeg die de score openende via een doorloopbal. Daar kon KIOS vlot op reageren door een doorloopbal van Tim. De openingsfase bleef gelijk opgaan. Beide ploegen wisten te scoren, 2-2. Maar KIOS nam het initiatief in de wedstrijd. Als eerste was het Elsemiek die met een schot de 3-2 maakte. En de verdediging deed wat het moest doen; de aanval van Achilles ontregelen. De aanval kon hierdoor rustig in spel komen en de voorsprong verder uitbouwen. Via een doelpunt van Sander en een strafworp benut door Mandy werd het 5-2. In deze fase van de wedstrijd was het KIOS die het spel maakte en eigenlijk de voorsprong verder had moeten uitbouwen. Maar het was Achilles wat toch weer dichtbij kwam, 5-4. KIOS moest hierop reageren en dat lukte de ploeg ook goed. Door een schot van Sander nam de ploeg weer het initiatief, 6-4. In de slotfase van de eerste helft werd het duidelijk dat beide ploegen voor de volle winst gingen. Het spel werd fysieker en er werd door beide ploegen goed verdedigd. Achilles moest wederom aan de noodrem trekken met een strafworp als gevolg. Wederom was het Mandy die deze kans niet onbenut liet, 7-5. En de aanval erop kwam Tim op snelheid langs zijn tegenstander en maakte een fraaie doorloopbal, 8-5. In de laatste minuut voor rust was het Mandy met een schot die de ruststand op 9-6 bracht.

Na rust was het Achilles die als eerste tot score kwam, 9-7. Dus waren wij wederom die hierop moesten reageren. Dat lukte ons goed door wederom een strafworp, deze werd benut door Sander 10-7. Maar ook Achilles bleef mee scoren. Maar het initiatief bleef bij ons, door een schot van Mandy werd het 11-8. In de aanvallen van ons werden de goede keuzes gemaakt en rustig met de kansen omgegaan. Nu was het Erik die een kans achter de korf niet onbenut liet 12-8. Nu was de marge 4 doelpunten en was het voor ons belangrijk om mee te scoren om zo Achilles niet in de wedstrijd te laten komen. Dat hielden we ook een tijdje vol, via doelpunten van Sander, Dorien en Silke werd de tussenstand 15-11. Maar hierna kwam Achilles goed terug in de wedstrijd door drie doelpunten op rij werd het 15-14. Hier leek het even mis te gaan voor ons, wij hadden moeite in deze fase om de korf te vinden en Achilles wist daar goed gebruik van te maken. Nu was het Silke die door klein kansje bij de korf tot score kwam 16-14. Achilles wist wederom op een doelpunt te komen 16-15. Met nog tien minuten te spelen was het nu echt spannend en kon de wedstrijd nog beide kanten op. Maar door twee strafworpen toegekend door de scheidsrechter, en benut door Mandy en Sander kwamen we weer ruim voor 18-15. In de laatste minuten van wedstrijd waren het de beide ploegen die nog tot scoren kwamen. Met nog een fraaie doorloopbal van Peter en een fraaie kans van Sander werd de eindstand bepaald op 20-17.

Gezien de wedstrijd was dat een terechte overwinning voor ons. De doelstelling van voor de wedstrijd om met een overwinning van het veld af te gaan was gelukt. Ons aanvalsspel was goed verzorgd, werden de goede kansen genomen en waren wij zorgvuldig in de afronding. Verdedigend stonden wij goed, geen onnodige overtredingen werden begaan en hielpen we elkaar goed door de wedstrijd. Klassebehoud is nu zeker, dus volgend jaar wederom spelend in de derde klasse.

De eerst komende wedstrijd is 5 maart om 17:20 uur tegen Blauw Zwart in sporthal ’n Dikken in Wierden.

<< Terug naar Home