Wil je lid worden?
Geef je dan hier op

Sponsors

[07-10] KIOS ’45 1 wint weer!

Afgelopen zaterdag moest de ploeg van coach Jaap Dam thuis aantreden tegen Débaldérin 1 uit Wageningen. De weersomstandigheden waren niet best. De regen en wind hadden geen positieve invloed op de wedstrijd. Maar om 16:00 uur floot de scheidsrechter, na een kleine attentie in ontvangst te hebben genomen van de vereniging in het kader van de week van de scheidsrechter, voor aanvang van de wedstrijd.


KIOS begon goed aan de wedstrijd. De start was goed, een hoog schotpercentage en met vlotte aanvallen liep KIOS snel uit naar een ruime voorsprong. Met nog maar acht minuten gespeeld te hebben werd de 6-0 bereikt. Zoals gezegd de aanvallen van KIOS verliepen prima en verdedigend zat het ook wel goed. Maar na 10 minuten wist Débaldérin ook de korf te vinden, 6-1. De aanvallen van KIOS bleven wel goed verzorgd maar de doelpunten vielen in deze fase iets minder makkelijk en Débaldérin wist nu ook de doelpunten mee te scoren. Zodoende kwam de ruststand uit op 10-4.


In de rust kon KIOS terugkijken op een prima eerste helft. Verdedigend had men het goed onder controle. Aanvallend waren er nog wel wat aandachtpuntjes. Als men net zo door ging als de eerste helft en met name nauwkeuriger met de kansen om ging was er niks aan de hand. En dan was de overwinning binnen handbereik.


Bij aanvang van de tweede helft kwam Peter Nijman, na een afwezigheid van een half jaar, weer in de ploeg. Het eerste doelpunt na de rust was voor Débaldérin. Maar hierna kwam KIOS weer goed in de wedstrijd. Er zat weer goed tempo in de aanvallen en men ging goed met de kansen om, 15-6. Hierna brak er een rommelige fase aan. De spelers van KIOS waren met allerlei randzaken bezig, behalve met hun eigen spel. Dit gaf Débaldérin de mogelijkheid om wat dichterbij te komen en maakten hier dankbaar gebruik van, 15-10. Gelukkig kon KIOS zich weer op tijd herstellen. Er werd weer rust gebracht in zowel de aanval als de verdediging. De aanvallen verliepen nu weer beter en er werden weer de juiste kansen genomen. Maar ook de Débaldérin bleef ook wel mee scoren, dit resulteerde in een 19-15 eindstand.


Al met al was het voor KIOS wederom een verdiende overwinning, met wederom de nodige doelpunten. Alleen zal het verdedigend de aankomende wedstrijd beter moeten. Aanstaande zaterdag staat de verre uitwedstrijd tegen SGV uit Culemborg op het programma. Met op dit moment een punt achter de koplopers wordt dit een belangrijke wedstrijd om zicht te houden op de bovenste plek.

<< Terug naar Home